Kortlopende lening

Wat is een kortlopende lening?
Wanneer u een lening nodig heeft voor één jaar om bijvoorbeeld een financiële periode te overbruggen, dan is een kortlopende lening waarschijnlijk het meest geschikt voor u. Een kortlopende lening is uiterst geschikt als u een duurdere aankoop wil doen, waar u op dat moment niet direct het geld voor hebt. Hierbij kun u denken aan de nieuwe aanschaf van een televisie, wasmachine of bankstel. Maar ook wanneer u op vakantie wil of een verre reis wil maken is een kortlopende lening waarschijnlijk een geschikte oplossing. Een kortlopende lening heeft meestal een hoger rentepercentage dan een langlopende lening. Door de kortere duur van de lening heeft de geldverstrekker minder zekerheid en daar betaalt u voor in de vorm van een hogere rente. Er is echter wel een wettelijk vastgesteld rentetarief voor een kortlopende lening.

Soorten kortlopende leningen
Er zijn verschillende soorten kortlopende leningen. U kunt een kortlopende lening afsluiten wanneer u uw droomauto heeft gevonden hebt, maar er op dat moment niet genoeg geld voor heeft. Het is alom bekend dat studenten vaak in geldnood zitten, daarom is het voor studenten mogelijk om een speciale studentenlening af te sluiten. Wanneer u niet rond komt van uw lage inkomen, kunt een speciale sociale lening afsluiten voor de financiering van uw huis of maandelijkse lasten. Wilt uw geld lenen van familie? Dan kan een renteloze lening voordelen bieden. Een persoonlijke lening is de meest bekende kortlopende lening. Als u precies weet hoeveel geld u nodig heeft en het snel weer kan aflossen is een persoonlijke lening een goede oplossing bij u. Bij de ze lening ben u verzekerd van een vaste renten, een vast geleend bedrag en een vaste looptijd.

Kortlopende lening vergelijken
Wanneer u een lening afsluit, wil u natuurlijk de meest goedkope lening waar u de laagste rente voor moet betalen. Het is als eerste van belang en lening uit te kiezen die bij u past. Dit is afhankelijk van hoe veel u wil lening, hoe snel u het geld wil hebben en hoe lang u wil doen over de aflossing. Wanneer u de beste soort kortlopende lening heeft uitgezocht is het verstandig diverse offertes bij verschillende aanbieders op te vragen. Of aanbieders van de betreffende kortlopende lening online te vergelijken.