Onderhandse lening

Een onderhandse lening is een lening die niet wordt gereguleerd via de bank, maar via een externe partij. Deze onderhandse partij kan bijvoorbeeld familie zijn, of een bedrijf. De betrokkenen dienen zelf een contract op te stellen over de voorwaarden van de lening, die geheel waterdicht moeten zijn. Deze lening hoeft bovendien niet te worden ingeschreven bij de openbare registers en er is geen notaris bij betrokken.

Een onderhandse lening is geschikt als u tijdelijk geld tekort komt en u kunt in vergelijking met andere leningen vaak geld lenen tegen goedkope tarieven. Soms betaalt u zelfs geen rente. Daarnaast kunt u de onderhandse lening ook afsluiten als u over een negatieve BKR-registratie beschikt. De familiekwesties hebben echter wel nadelen: indien u de verplichtingen niet nakomt, kunnen relaties ten einde lopen.

Wilt u geld lenen voor een korte tijd? Sluit dan snel een onderhandse lening af. Op onze website vergelijken wij verschillende leningen met elkaar, zodat u de goedkoopte lening kunt uitkiezen. Natuurlijk kunt u ook een onderhandse lening afsluiten met uw familie, zodat u misschien wel helemaal geen rente betaalt. Zorg er echter wel voor dat u een contract afsluit over uw onderhandse lening, zodat er geen misverstanden ontstaan!