Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening lijkt op het doorlopend krediet, alleen kunt u tussentijds geen extra geld opnemen. Bij deze lening betaalt men het leenbedrag in één keer uit en de kredietnemer betaalt het daarna binnen een bepaalde tijd en met een bepaalde rente terug. De persoonlijke lening is een gemakkelijke manier van geld lenen. Geld lenen voor een badkamer, vakantie of auto doet men daarom vaak met een persoonlijke lening.

De persoonlijke lening is interessant door de concurrentie en lage rente, waardoor het een goedkope lening wordt. U ontvangt direct het geleende geld en de terugbetaling en rente zijn vastgelegd in een contract. Een andere persoonlijke lening is een onderhandse lening; een lening die men persoonlijk aan u geeft. Deze lening is ideaal voor kleine leningen die u snel wilt krijgen. Bij een onderhandse lening moet u zelf een contract opstellen.

Maar overweeg voor de afsluiting van een lening ook de nadelen. Een persoonlijke lenig is namelijk duurder dan een hypotheek en de rente kan bij bepaalde marktontwikkelingen bovengemiddeld worden. Tevens is tussentijds aflossen vaak niet mogelijk. Maar over het algemeen is het krediet van de persoonlijke lening stabiel. Bekijk het aanbod van goedkope leningen en koop snel de meest voordelige persoonlijke rekening!