Renteloze lening

Bent u op zoek naar een fiscaal gunstige lening waarbij u geld kunt lenen van familie? Dan biedt de renteloze lening de uitkomst aan u. Zo is het voor studenten bijvoorbeeld duurder om geld te lenen via een studentenlening, dan via hun familie. Bij een renteloze rekening moet u een contract opstellen, waarin staat dat het bedrag direct opeisbaar is. Als de student zijn studie heeft afgerond, zal hij het geleende geld in termijnen afbetalen.

Bij een renteloze lening leent u of uw familie geld uit aan een student tegen 0% rente. Er zitten echter wel haken en ogen aan deze manier van geld lenen. De lening is altijd opeisbaar en de student zal de renteloze lening geheel moeten aflossen voor het geval de Belastingdienst uw geldzaken nakijkt. Een contract is handig tijdens het afsluiten van uw lening en u kunt de lening melden bij de Belastingdienst.

Er zijn ook voordelen bij een renteloze lening: u heeft alleen een schuld in box drie en dat kan voor sommigen voordelig zijn. Daarnaast hoeft u geen schenkingsrechten te betalen. Bent u op zoek naar informatie over een renteloze lening? Bekijk hieronder het aanbod van leningen, zodat u snel een lening kunt afsluiten!