Krediet

Wat is krediet?
Een krediet is een geldbedrag dat u kan lenen bij een kredietverstrekker. Een krediet moet u natuurlijk wel terugbetalen. Daarom wordt bij het afsluiten van een krediet een aflossingstermijn en een rente bepaald. U leent dus eigenlijk geld, wat het krediet is dat u ontvangt. Welk krediet u het beste af kunt sluiten is afhankelijk van uw leefsituatie en financiële situatie. Er zijn verschillende soorten kredieten.

Soorten kredieten
Ten eerste is er een consumptief krediet, wat een krediet is om consumptief van te kopen. Een ander veel gebruikt krediet is een doorlopend krediet, wat u naast bijvoorbeeld uw tweede lening afsluit. u Een credit card krediet is de rente die u moet betalen over de betalingen die u met uw credit card hebt gemaakt. Dan is er nog een rentekrediet, hierbij kunt u geld lenen waar u iedere maand alleen rente over betaald. Het verschilt van een doorlopend krediet omdat u niet verplicht bent iedere maand geld af te lossen. Ook wanneer u rood staat op uw betaalrekening moet u daar rente over betalen. Dit is dus ook een vorm van krediet. Verder kunt u een spaar krediet afsluiten, wat een rente krediet betreft met een aflossingsverzekering. Waar u en vakantiekrediet voor zich spreekt, is een WOZ krediet wat minder duidelijk. Dit betreft een lening afgesloten door eigenaren van een koopwoning, die ook voor andere dingen gebruikt mag worden.

Welk krediet past bij mij?
Welk krediet het beste bij u past is afhankelijk van de leningen die u al afgesloten heeft, van uw persoonlijke situatie en uw financiële situatie. Op basis van de verschillende voor- en nadelen van de soorten kredieten kunt u ontdekken welk krediet het meest goedkoop voor u is en het beste bij u past. Hoe goedkoop een lening is, is afhankelijk van de aflossingstermijn. Aan de hand van het bedrag en de duur wordt de rente bepaald. De rente die u moet betalen is echter vaak verschillend bij verschillende aanbieders. U doet er goed aan u tijdig te informeren over wat voor u het meest geschikte krediet is en welke aanbieder voor u het goedkoopst is. Het internet biedt hier bijvoorbeeld tal van mogelijkheden voor! Op onze website kunt u een groot aantal kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Een keuze maken is daardoor al weer een stuk makkelijker. Kijk echter altijd goed naar de aanvullende voorwaarden die vaak voor iedereen verschillend kunnen uitpakken.