Consumptief krediet

De woorden `consumptief krediet` geven de betekenis eigenlijk al aan: consumptief krediet is een krediet om consumpties van te kopen. De twee belangrijkste soorten krediet zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Men financiert met dit krediet bijvoorbeeld auto`s en kleding, maar geen duurzame zaken, zoals onroerend goed.

Met deze lening knapt u dus niet uw huis op, maar koopt u producten en diensten voor het alledaagse gebruik. Men stelt aan deze goederen dan ook de voorwaarde dat ze beperkt houdbaar moeten zijn. De aanschaf van witgoed of een vakantie vallen hier ook onder. Als u wilt investeren in duurzame goederen of diensten, moet u een hypothecair krediet aanvragen. Consumptief krediet is vergelijkbaar met een doorlopend krediet.

Het voordeel van het consumptief krediet is dat het bestaat uit het aanbod van een doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Omdat beide leningen gemeengoed zijn, bestaan er lage rentetarieven over de lening. Bovendien is de lening gemakkelijk aan te vragen. Nadelig is het rentetarief echter tegenover de hypothecair krediet, die een stuk goedkoper is.

Bent u op zoek naar een goedkope lening, om consumpties te kunnen kopen? Op deze site staan de goedkoopste leningen voor u op een rij. Bekijk dus snel het aanbod van consumptief krediet!