Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is een lening, die zeer bekend is in Nederland. Maar wat is eigenlijk een doorlopend krediet? Deze lening biedt u een zeer ruime financiële ruimte aan; iedere maand lost u een deel van uw lening af. Komt u voor een nieuwe, grote uitgave te staan? Geen probleem, dan neemt u gewoon opnieuw krediet tot de afgesproken datum. Een doorlopend krediet is dus doorlopend, er komt geen einde aan.

Als we de lening vergelijken met andere leningen, blijkt dat de rentetarieven van het doorlopend krediet hoger liggen. De rentepercentages van het doorlopend krediet gelden ongeveer vanaf 5% bij uw eigen bank. Het is niet gek dat de rentetarieven van het doorlopend krediet hoger liggen, u kunt immers blijven lenen en de bank weet niet wanneer u dit terugbetaalt. Een nadeel van de lening is eventuele de drang om te blijven lenen, ofwel `doodlopend krediet`. U kunt echter zelf een maximumbedrag aan het doorlopend krediet geven.

Het doorlopend krediet kan een goedkope lening zijn, naast uw tweede hypotheek. Wij vergelijken alle doorlopende krediet-leningen voor u en hebben de goedkoopste doorlopende krediet-leningen voor u op een rij gezet. Bekijk dus snel het aanbod en regel het goedkoopste doorlopend krediet!