Huurkoop

Huurkoop is een speciale vorm van afbetalen. Als u een aanbetaling doet op een object, bijvoorbeeld een auto, betaalt u het bedrag in termijnen terug. In tegenstelling tot koop op afbetaling, bent u pas na het laatste termijn de werkelijke eigenaar van het object. Huurkoop is alleen geschikt voor mensen die de aflossing geheel kunnen voltooien, anders kunt u beter op een andere manier geld lenen.

Huurkoop is vaak een dure vorm van lenen en de kredietverlener kan het object terugvorderen als u niet meer aan de aflossing kunt voldoen en minder dan 75% van het bedrag heeft betaald. Daarnaast heeft huurkoop vaak een hoge rente en heeft u een vaste maandlast. Als u zeker weet dat u aan de aflossing kunt voldoen, is huurkoop van bijvoorbeeld een auto een goede oplossing.

Door het verminderde risico aan de kant van de verkoper, is het krediet goedkoper en aantrekkelijker, als u de som kunt terugbetalen. Als u dit niet kunt, bent u namelijk uw geld én uw object kwijt. Tussentijds aflossen is vaak niet mogelijk. Op deze site vindt u de beste aanbiedingen van huurkoop leningen op een rij. Zoek snel de huurkoop lening op die geschikt is voor u!