Rood staan op uw betaalrekening

Rood staan op uw betaalrekening is in feite ook een vorm van geld lenen. Rood staan is zelfs zo populair, dat alle Nederlanders samen zo ongeveer ieder jaar voor acht miljard rood staan op hun betaalrekening. Het rentepercentage dat banken over deze lening berekenen, is vaak erg hoog. Rood staan op uw bankrekening is dus een ongunstige manier van lenen; u kunt beter een lening afsluiten!

Per jaar betaalt u tussen de 8 en 15% rente over het bedrag dat u rood staat. Dit rentepercentage hangt af van de bank waarbij u een rekening heeft en van het bedrag dat u maximaal negatief kunt staan. Wilt u niet meer in het rood staan? Spreek dan met uw bank af dat u niet langer rood mag staan. Tevens kunt u uw uitgavenpatroon bepalen bij het Nibud.

Blijft u in het rood staan? Sluit dan een doorlopend krediet of persoonlijke lening af. De rente bij deze leningen is lager en bovendien lost u uw schuld iedere maand af, terwijl de schulden zich alleen maar opstapelen als u in het rood staat. Hieronder vindt u de beste en goedkoopste leningen die geschikt zijn voor u. Zo hoeft u nooit meer in het rood te staan!