Hypothecaire lening(en)

De woordcombinatie `hypothecaire lening` is samengesteld uit twee verschillende betekenissen, die grotendeels overeenkomen. Een hypotheek is namelijk een zakelijke zekerheid op een goed of zaak. Dit goed wordt in onderpand gegeven voor een schuld. Met een hypothecaire lening kunt u een huis kopen, vandaar dat men de lening in de tweede plaats ook wel een hypotheek noemt. Er zijn verschillende soorten hypothecaire leningen, die wij hieronder beschrijven.

U kunt alleen een hypothecaire lening afsluiten als u bezig bent met het verbouwen of optimaliseren van uw huis. Uw lening is goedkoop, omdat u een onderpand heeft met daarbij een duidelijk doel. De hypothecaire lening is vaak de tweede lening die men afsluit, om in het bestaande goed te kunnen investeren. Omdat u investeert in uw goed, met als doel waardevermeerdering, is het aannemelijk dat uw lening goedkoop is.

Er zijn echter ook risico`s aanwezig. Als er zekerheden wegvallen, heeft de bank in het ergste scenario recht op uw onroerend goed. Daarnaast kan men de lening afsluiten op basis van overwaarde en met wisselende huizenprijzen brengt dit risico mee. Heeft u interesse in een tweede lening en lijkt de hypothecaire lening u wat? Bekijk dan snel ons aanbod van goedkope hypothecaire leningen!