Starterslening

Als u niet genoeg geld heeft om uw huis te financieren, kunt u een aanvullende lening naast uw primaire lening afsluiten. Met behulp van deze starterslening kunt u de aankoop van uw eerste huis mogelijk maken. Er is op dit moment echter zoveel vraag, dat vele gemeenten over onvoldoende budget beschikken. Als uw gemeente wel over voldoende budget beschikt, kunt u geld lenen in de vorm van een starterslening.

Met de starterslening vergroot de Svn de bereikbaarheid van koopwoningen voor starters op de woningmarkt. De lening is beschikbaar op bestaande bouw en op nieuwbouw. Met behulp van een starterslening overbrugt de koper het verschil tussen de aankoopkosten en de maximaal mogelijk lening. De SVn vestigt de lening als tweede hypotheek op uw woning. U kunt de starterslening berekenen bij uw gemeente.

Bent u op zoek naar een starterslening? Bekijk dan nu het aanbod van gemeenten waarbij u geld kunt lenen. De gemeente kan een maximum stellen aan de hoogte van uw starterslening, maar dit gebeurt altijd in overleg. De afsluitkosten van de SVn kunt u van de inkomstenbelasting aftrekken. Bent u een nieuwkomer op de woningmarkt? Zorg dan dat u snel over een extra lening beschikt!